Teknoloji şirketleri için destek ve teşvikler – Ankara Haber

Ticaret Bakanlığı, bilişim sektörünün gelişimini desteklemek amacıyla 2025 yılı teşvik paketini açıkladı. Yeni düzenlemeyle yazılım, dijital oyun, mobil uygulama ve dijital aracılık platformlarının yanı sıra blockchain, yapay zeka ve siber güvenlik gibi yenilikçi alanlarda faaliyet gösteren şirketlere 16.5 milyon TL’ye kadar reklam, tanıtım ve iletişim desteği sağlanacak. Tanıtım, reklam ve halkla ilişkiler çalışmalarına odaklanan Türk şirketleri, bu desteklerle global pazarda daha güçlü konumlara ulaşma şansı elde edebilecek. Yurt dışındaki lansman, özel sergi, sponsorluk ve medya projeleri gibi stratejik iletişim faaliyetleri için sağlanan finansal destekler, şirketlerin uluslararası arenada bilinirliğini artırmalarını kolaylaştıracak. Yurt dışı pazarlarını hedefleyen şirketlere medya ve algı yönetimi hizmetleri sunan FL PR & Communications kurucusu Furkan Lüleci, şirketlerin bu teşvikleri doğru yönetilmeleri halinde küresel bilinirlik ve algı yönetimi açısından çok önemli fırsatlar yaratabileceklerini belirtiyor.
Pakette yer alan teşviklerin, Türk şirketlerinin uluslararası pazarda rekabet gücünü artırması ve uzun vadeli marka inşasına yönlendirilmesi hedefleniyor. Yurt dışındaki lansman, özel sergi, sponsorluk ve medya projeleri gibi stratejik iletişim faaliyetleri için finansal destekler öngörülüyor. Bu kapsamda sağlanan teşvikler, Türk teknoloji şirketlerinin global medya organlarında daha fazla yer almasına ve uluslararası ölçekte tanınan markalar haline gelmesine olanak tanıyacak.

Marka inşası önem taşıyor
Furkan Lüleci, teşviklerin Türkiye’nin döviz girdisini artırmadaki önemine dikkat çekerek, “Teknoloji ve sağlık sektörü, Türkiye’nin döviz girdisini artıran en önemli sektörlerden. Bu teşviklerin, markaları kısa vadeli performans pazarlamasından uzaklaştırarak kurumsallaşmaya ve markalaşmaya yönlendirmesi gerekiyor. Küresel arenada başarı için sadece gelir elde etmek değil, aynı zamanda marka hikayesini ve vizyonunu güçlü bir şekilde anlatmak gerekiyor. Bu teşvikler, şirketlere hem global arenada görünürlük sağlamaları hem de marka kültürünün sürdürülebilir olması için büyük fırsatlar sunuyor” dedi.

Şirketlerin META ve Google üzerinden performans pazarlama çalışmalarının yetersizliğini belirten Lüleci, “Dijital pazarlama araçları markalara kısa vadede gelir sağlayabilir. Ama kalıcı ve etkili global görünürlük için 360 derece iletişim stratejileri uygulanmalı. İtibar ve bilinirlik, bugün global pazarlarda başarı için en kritik unsurlar. Halkla ilişkiler ve medya projelerine yönelik yüzde 60’a varan teşvikler, bu sürecin hızlanmasına katkı sağlayabilir” dedi.


  • Related Posts

    “RİSKLERİ ORTAYA KOYMAK AYRI BİR UZMANLIK” – Ankara Haber

    “Bankada operasyonla ilgilenen ekipler olarak sürekli risk içerisinde yer alıyoruz. Uzun yıllardır Halkbank’ta çalıştığım için bu tarz araçların kullanım öncesi ve sonrasını gözlemleyebiliyorum. Yönetişim araçlarını kendi işlerim için de sıklıkla…

    “KURUMSALLAŞMA YOLCULUĞUNU BİZ BAŞLATTIK” – Ankara Haber

    “MLP CARE; Medical Park ve Liv Hospital kuruluşlarının yer aldığı bir grup şirketi. Türkiye İngiltere, Macaristan, Azerbaycan, Kosova ve Dubai’de olmak üzere 37 şubesi ile küresel ağda varlığını sürdürmekte. Bunun…

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir